REGULAMENT FAMILY BIKE FEST – EDITIA III 2024

REGULAMENT FAMILY BIKE FEST – EDITIA III 2024
ART. 1. ORGANIZATORUL CONCURSULUI
Organizatorul concursului „Skill Race Family BikeFest” si „Family Bike Race”(denumit in continuare “Concursul”) este ASOCIATIA CLUBUL DE CICLISM Oleaca de Biciclisti Bacau cu sediul in Bacău, judeţ Bacău, str. Logofăt Tăutu, nr.12, sc.A, ap.5, inregistrată la Registrul Asociațiilor și Fundațiilor sub nr. 29 / A /2019, Cod Unic de Inregistrare 41328359, denumit în continuare Organizatorul.
Concursul se va derula cu respectarea prevederilor cuprinse în prezentul regulament (denumit în cele ce urmeaza “Regulamentul”). Termenii și condițile prezentului Regulament, așa cum sunt prezentate mai jos, sunt obligatorii pentru toți participanții la concurs.
Organizatorul își rezervă dreptul de a modifica Regulamentul, aducând la cunostința publicului acest fapt.
ART. 2. DREPTUL DE PARTICIPARE
La Concurs are dreptul sa participe orice persoana fizica cu domiciliul în județul Bacau, Romania.
Nu pot participa Organizatorii si alte persoane implicate in organizarea si desfasurarea concursului. Participarea la acest concurs are valoare de acceptare integrala si liber consimțită a prevederilor prezentului Regulament.
Vârsta minimă pentru participarea la „Skill Race Family BikeFest” si „Family Bike Race”este de 5 ani, insotiti de părinte/însoțitor, care își va da acordul scris pentru participare in ziua ridicării numărului de concurs.
Dreptul de participare apartine in exclusivitate persoanei care indeplineste conditiile impuse de Regulament.
Datele transmise catre Organizator in momentul inscrierii si participarea se fac pe proprie raspundere.
Pentru „Family Bike Race” vor participa doar echipe formate din 2 concurenti (copil și părinte/însoțitor adult).
Pentru „Family Bike Race” vor participa concurenți copii cu vârsta minima 5 ani si maxima 13 ani.
Pentru „Skill Race Family BikeFest” vor participa individual concurenți cu vârsta minima 5 ani si maxima 12 ani.
Pentru determinarea vârstei se va tine cont de numarul intreg ce compune vârsta concurentului copil in data de 23 iunie 2024. Pentru verificarea corectitudinii organizatorul poate solicita documente suplimentare(certificat de nastere).
2.1. TAXA DE PARTICIPARE
Pentru a participa la „Family Bike Race” este necesara completarea formularului de înscriere de pe site-ul www.oleacadebiciclisti.ro sau de pe pagina de facebook a organizatorului www.facebook.com/oleacadebiciclisti
Înscrierea la „Family Bike Race” nu presupune achitarea unei sume de bani, toate costurile necesare organizarii cursei sunt suportate de organizator din fonduri proprii.
Confirmarea inscrierii se va face in maximum 3 zile lucratoare de la transmiterea formularului.
Participarea la „Family Bike Race” este permisa doar echipelor cu domiciliul in judetul Bacau.
Pentru a participa la „Skill Race Family BikeFest” este necesara completarea formularului de inscriere de pe site-ul www.oleacadebiciclisti.ro sau de pe pagina de facebook a organizatorului www.facebook.com/oleacadebiciclisti
Înscrierea la „Skill Race Family BikeFest” nu presupune achitarea unei sume de bani, toate costurile necesare organizarii cursei sunt suportate de organizator din fonduri proprii.
Confirmarea inscrierii se va face in maximum 3 zile lucratoare de la transmiterea formularului.
ART. 3. MECANISMUL SI DESFASURAREA CONCURSULUI
3.1 Concursurile „Skill Race Family BikeFest” si „Family Bike Race” se desfasoara in cadrul evenimentului Family BikeFest, in data de 23 iunie 2024.
Inscrierile se fac in perioada 02 iunie – 17 iunie 2024, in limita a 100 de locuri pentru „Family Bike Race” si 40 locuri pentru „Skill Race Family BikeFest”
 Inscrierile se fac pe pagina oficiala a evenimentului Family BikeFest, www.oleacadebiciclisti.ro. sau de pe pagina de facebook a organizatorului www.facebook.com/oleacadebiciclisti
3.2 Inscrierea este valida doar dupa receptionarea e-mailului de confirmare de la organizator.
3.3 In data de 23 iunie concurentii validati se vor prezenta la standul organizatorului din Parcul Gheraiesti in intervalul 08:30 – 10:00 pentru validarea si ridicarea numarului de concurs .
3.4 Organizatorul poate decide suplimentarea numarului de locuri printr-un anunt pe pagina evenimentului www.oleacadebiciclisti.ro.
ART. 4. DURATA SI ZONA DE DESFASURARE A CONCURSULUI
In cadrul celor 2 competitii „Skill Race Family BikeFest” si „Family Bike Race”, concurentii vor avea de parcurs câte un traseu.
Pentru „Family Bike Race” – la categoriile 5 ani - 7 ani concurentii vor parcurge un traseu marcat de aproximativ 5 km ce va cuprinde atat alei din incinta Parcului Gheraiesti, zona exterioara a acesteia cat si drumuri si carari de pamant din zona Lacului Lilieci 2, str.Lunca Bistritei.
                                                   - la categoriile 8 ani-9 ani, 10 ani-11 ani si 12 ani-13 ani concurentii vor parcurge un traseu marcat de aproximativ 16km ce va cuprinde atat alei din incinta Parcului Gheraiesti, zona exterioara a acesteia cat si drumuri si carari de pamant din zona Lacului Lilieci 2, str.Lunca Bistritei, dig Bistrita Veche, str. Arini, str. Luncii.
Pentru „Skill Race Family BikeFest” concurentii vor parcurge un traseu aplicativ cronometrat de aproximativ 1km ce va cuprinde atat alei din incinta Parcului Gheraiesti zone de spatiu verde cat si carari de pamant si presupune utilizarea unei biciclete de tip MTB.
Startul pentru cursa „Family Bike Race” va avea loc la ora 11:00 si se va incheia la ora 12:45, concurentii sositi dupa termenul limita vor fi descalificati.
 Cursa se incheie dupa ce ultimul concurent(echipa) trece linia de finish sau la ora 12:45 in functie de primul criteriu ce se valideaza.
Startul pentru cursa „Skill Race Family BikeFest” va avea loc la ora 13:00 si se va incheia cand ultimul concurent programat sa parcurga traseul aplicativ va ajunge la finish.
ART. 5. OBLIGATIILE CONCURENTILOR
5.1 Sa inteleaga pe deplin riscurile implicate și nivelul de pregatire fizica necesara pentru a participa în aceasta cursa.
5.2 Sa aiba echipamentul adecvat pentru participarea la competiţie (casca de protectie) si bicicleta in stare buna de functionare.
5.3 Sa respecte regulile de circulatie pe drumurile publice chiar si in timpul cursei precum si indicatiile echipajelor de politie si ale organizatorilor de pe traseu.
5.4 Conditii ce atrag descalificarea:
Neparcurgerea traseului în întregime sau scurtarea lui.
Nefolosirea căstii de protectie pe timpul concursului.
Folosirea bicicletelor ce utilizeaza ca mijloc de propulsie un sistem electric ( e-bike, biciclete electrice, etc.) sau altor biciclete care au alta destinatie.
Comportamentul lipsit de Fair Play, si limbaj trivial fata de concurenti, organizatori, voluntari sau spectatori (insultarea, imbrancirea concurentilor, sicanarea, etc.) chiar si in mediul online.
Folosirea ajutoarelor din afara concursului (folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor… etc).
Schimbarea, taierea, deteriorarea numarului de concurs.
Responsabilitatile Participantului:
Toti concurentii participa la competitie pe proprie raspundere, cunosc și-și asumă toate riscurile ce pot aparea.
– Concurentii se obliga sa poarte numarul primit la ridicarea kitului sau la validarea inscrierii. In cazul pierderii sau deteriorarii numarului de concurs in timpul cursei concurentul nu va putea fi incadrat in clasament;
– Fiecare participant este obligat sa urmeze indrumarile comisarilor de traseu si a organelor de politie si sa manifeste prudenta;
– Concurentul care sufera un accident sau orice fel de paguba materiala (bicicleta, alte echipamente) participa pe propria raspundere si renunta prin insasi inscrierea la competitie la orice drept de a solicita despagubiri;
– Concurentii trebuie sa cunoasca regulamentul, sa se informeze, sa fie atenti si sa analizeze cu precautie informatiile anuntate de organizatori in sedinta tehnica, pe site, pe facebook, in newsletter, organizatorul anunta informatii oficiale chiar daca acestea nu sunt redactate in prezentul regulament.
– In cazul constatarii unui accident, concurentii sunt obligati sa il raporteze la urmatorul punct de control, sa sune organizatorul sau sa sune la 112 in paralel.
– Concurentii sunt obligati sa protejeze/evite eventualii spectatori, animale, masini sau cetateni ajunsi intamplator pe traseu.
Contestatiile:
Eventualele contestatii se depun in 10 de minute de la afisarea/comunicarea rezultatelor provizorii, la standul organizatorului, astfel incat ele sa fie rezolvate pana la premiere.
ART. 6. PREMII SI DESEMNAREA CASTIGATORILOR
Pentru „Family Bike Race” se vor acorda urmatoarele premii in produse oferite de sponsori si organizator;
Categoria OPEN 5 ani– 7 ani
Locul 1
Locul 2
Locul 3
Categoria OPEN 8 ani – 9 ani
Locul 1
Locul 2
Locul 3
Categoria OPEN 10 ani – 11ani
Locul 1
Locul 2
Locul 3
Categoria OPEN 12 ani – 13ani
Locul 1
Locul 2
Locul 3
Categoria OPEN FEMININ
Locul 1
Locul 2
Locul 3
Pentru incadrarea in categorie se va tine cont de numarul intreg ce compune varsta concurentului copil in data de 23 iunie 2024. Pentru verificarea corectitudinii incadrarii in categorie organizatorul poate solicita documente suplimentare (certificat de nastere).
Determinarea locului ocupat se va realiza dupa trecerea liniei de finish a ultimului membru al echipei.
Toti concurentii copii, parte din echipa, care vor trece linia de finish in timpul limita stabilit de organizator vor primi medalii de finisher.
 Pentru „Skill Race Family BikeFest” se vor acorda urmatoarele premii in produse oferite de sponsori si organizator:
Categoria OPEN 5 ani– 7 ani
Locul 1
Locul 2
Locul 3
Categoria OPEN 8 ani – 10 ani
Locul 1
Locul 2
Locul 3
Categoria OPEN 11 ani – 12 ani
Locul 1
Locul 2
Locul 3
Categoria OPEN FEMININ
Locul 1
Locul 2
Locul 3
Pentru incadrarea in categorie se va tine cont de numarul intreg ce compune varsta concurentului copil in data de 23 iunie 2024. Pentru verificarea corectitudinii incadrarii in categorie organizatorul poate solicita documente suplimentare(certificat de nastere).
Determinarea locului ocupat se va realiza in functie de timpul in care concurentul va parcurge traseul aplicativ, timp determinat de arbitrul competitiei si masurat prin mijloace electronice.
ART. 7. ACCESARE REGULAMENT
Regulamentul de participare/desfasurare este disponibil oricarui solicitant pe pagina evenimentului Family BikeFest www.oleacadebiciclisti.ro si pe pagina de Facebook: www.facebook.com/oleacadebiciclisti
ART. 8. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
Datele cu caracter personal pe care le colectam sunt:
– Nume si prenume ;
– Data nasterii ;
– Adresa de email ;
– Numar de telefon ;
– Oras ;
– Fotografii/video eveniment.
Prelucrarea datelor personale de catre Beneficiar se va realiza cu respectarea Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE.
Datele de identificare vor fi utilizate pentru identificarea concurentilor la ridicarea kiturilor de participare si pentru informari ulterioare cu privire la modalitatea de desfasurare a competitiei.
Fotografiile/filmarile sunt proprietatea organizatorului evenimentului „Family BikeFest” și nu vor putea fi folosite în scopuri comerciale. „Family BikeFest” are dreptul de a reproduce, prezenta si raspandi fotografiile pe durata nelimitata in orice format media traditional sau electronic, imaginea participantilor, pe site-ul evenimentului Family BikeFest www.oleacadebiciclisti.ro si pe pagina de Facebook: www.facebook.com/oleacadebiciclisti.
ART. 9. DIVERSE
Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica datele si durata Concursului si va face public acest lucru.

In curand

Follow us online to find out when we launch.

 © Copyright 2022   oleacadebiciclisti

Mobirise.com